Manuel kiest voor Mathias

Gewezen politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez komt op voor Open Vld bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na een carrière van 38 jaar bij de Gentse politie zet hij zijn schouders onder het luik veiligheid in ons programma om van Gent een nog veiliger en aangenamer stad te maken.

Manuel Mugica Gonzalez: “Na drie sabbathmaanden ben ik tot het besluit gekomen dat ik mijn inzet voor Gent, de stad die mij zoveel kansen gegeven heeft en door wie ik geworden ben tot wie ik nu ben, wil verderzetten. Ik wil mij blijven inzetten voor een warme, solidaire en progressieve stad en  geloof in de kracht en de kansen van Mathias als onze volgende burgemeester. Mathias doet op een positieve, verbindende en toekomstgerichte manier aan politiek. Hij is de juiste man op het juiste moment om onze stad te besturen samen met de Gentenaars. Ik ben dan ook graag ingegaan op zijn vraag om op te komen op zijn lijst. Ik geloof in zijn positief verbindend verhaal en herken mijzelf in zijn sociale gedrevenheid. Zelf heb ik mij steeds sociaal geëngageerd in onze stad, zowel op professioneel vlak als daarbuiten. Ik wil dit sociaal engagement graag verderzetten en mij blijven inzetten om mensen te verbinden in de warme gastvrije stad die Gent is en moet blijven. Tot slot wens ik graag de stem te blijven van mijn vroegere collega’s, die ik nog steeds een bijzonder warm hart toedraag.”

Kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq: “Ik ben ontzettend blij met Manuel op onze lijst. Meer Gents kan je ze niet hebben: altijd positief, constructief, goedlachs en recht voor de raap. Met zijn ruime ervaring bij de politie is hij een grote aanwinst voor Open Vld Gent. Hij zal onder meer zijn schouders zetten onder het luik veiligheid in ons programma om van Gent een nog veiliger en aangenamer stad te maken. Niemand die ons veiligheidsbeleid beter belichaamt dan Manuel: altijd met de glimlach en toegankelijk. Zacht als het kan, streng als het moet.”